RING BOXING

Boxträning för seniorer och personer med funktionsvariationer

VILKA VI ÄR

Vi är ett gäng drivna entreprenörer som vill bredda utbudet av rolig och nyttig träning för seniorer och personer med funktionsvariationer. Forskningen visar tydligt hur mycket träning minskar hjärt- och kärlsjukdomar, fallskador, psykisk ohälsa och mycket mer. Vi tror att om det finns fler träningsformer för vår målgrupp att välja på kommer fler att träna. I längden ökar det här välmåendet bland våra äldre medborgare!

 

VÅR TJÄNST

Vi har kollat på dagens utbud av träningspass för seniorer och valt en träningsform som inte är utspridd i Sverige, men som är väldigt populär i flera andra länder, nämligen box-pass! Vi vill nå alla seniorer i samhället, både de seniorer som klarar sin vardag själva men även de som bor på vård- och omsorgsboende. 

Detta gör vi genom att erbjuda två olika typer av tjänster. 

 

Privatpass på verksamheter

För att nå de som bor på vård- och omsorgsboenden åker vi ut till dessa och utför boxpass där. Vi tar med erfarna ledare, boxutrustning och ett glatt humör till ett allmänutrymme på verksamheten dit alla boende enkelt och smidigt kan ta sig. På detta sätt tar vi bort behovet och krånglet med färdtjänst som skulle uppstå om deltagarna behöver åka till en vanlig träningsanläggning och vi minskar tröskeln att delta på aktiviteten genom att utföra den på en plats där individen känner sig trygg.

Öppna pass i allmänna lokaler

Övriga seniorer når vi genom att hyra allmänna lokaler, till exempel skolidrottshallar, och utföra pass där. Genom att hyra allmänna lokaler istället för att ha en egen lokal gör vi det möjligt att finnas i många olika områden vilket ökar tillgängligheten för så många som möjligt. Dessutom ökar vi nyttjandegraden av befintliga lokaler vilket är ekonomiskt och miljömässigt hållbart och kan på så sätt hålla ett lågt pris för deltagarna.

    

 

Seniorbox

Box är en träningstyp som härstammar från boxning där den stora skillnaden är att man inte slår på varandra, utan att man använder sig av mitsar. Mitsar liknar en kudde som används som träffyta för slag.  Box lämpar sig särskilt bra för seniorer eftersom det enkelt kan anpassas efter funktionsnivå. Det går att träna både sittandes och ståendes, och eftersom träningen sker parvis kan varje deltagare alltid träna på sin egen intensitetsnivå. Det är aldrig för sent att börja med box!

 

BOKA PASS

September 2020
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
4:00 PM
Corona-anpassad Parkinson Box
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

I kalendern nedan finns alla våra planerade pass. Klicka på ett pass för att läsa mer och boka en plats!

 
 

KONTAKTA OSS

Vill ni boka ett privat boxpass till er verksamhet eller starta ett samarbete med oss? 
Kontakta oss på:
carl@ringboxing.se
eller fyll i formuläret nedan!

070-663 69 62

Vallavägen 4D

582 15, Linköping

©2020 av Ring Boxing AB